Mire leszel képes a HACCP auditor képzés elvégzése után?
A HACCP auditor képzés célja, hogy a résztvevők megfelelő tudás szerezzenek ahhoz, hogy magabiztosan elvégezzenek egy HACCP / élelmiszer higiéniai auditot, akár egy 5 csillagos szállodában is.
Ezzel a képesítéssel lehetőség adódik az élelmiszer higiéniával kapcsolatos feladatok ellátására, alkalmazotti vagy vállalkozói státuszban.
Sosem volt még ekkora aktualitása a higiéniának, mint most. A pandémiás helyzet kialakulásával új kockázat jelent meg, és a munkáltatóknak újra kell gondolniuk az addig működtetett higiéniai rendszerüket.
A HACCP Auditor képzés elvégzése után hatékonyan részt tudsz vállalni, a működő élelmiszeripari vállalkozásoknál (vendéglátás, kereskedelem), higiéniai rendszerének a kiépítésében és működtetésében, továbbá egy új létesítmény megtervezésében is könnyedén helyt állsz.
Ez egy megbecsült és jól jövedelmező szakma, amely egy független és kreatív életet biztosít.
Hogyan működik a HACCP Auditor képzés?
A HACCP auditor képzés úgy lett megtervezve, hogy online is tökéletesen elsajátítható legyen. Az oktatás 10 alkalommal, 4 órában történik, melynek menete a kötelező alap fogalmak és jogszabályokon túl inkább a gyakorlati alkalmazásra helyezi a hangsúlyt.
Előadóink gyakorló auditorok és az elmúlt 10 év szakmai tapasztalatát, valamint az ez idő alatt több mint 100 hatósági ellenőrzésen való részvétel megvalósítását adják át.
Milyen képesítés szerezhető a HACCP Auditor képzésen?
A HACCP auditor képzés utolsó oktatási napján a résztvevők számot adnak megszerzett tudásukról egy írásbeli, illetve egy gyakorlati vizsga keretében. A vizsga abban az esetben sikeres, ha a résztvevő minimum 60%-os eredmény ér el. Sikeres vizsga esetén a Hallgatók a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből kiállított tanúsítványt kapnak.
Mit fogsz tanulni a HACCP Auditor képzésen?
A HACCP Auditor tanfolyam tematikája:
Jogok, felelősségek, kötelezettségek, lehetőségek,
- egy auditor felelőssége, kötelezettsége és jogai
- vállalkozási formák előnyök, hátrányok (Kata, Kft.)
- Reális jövedelem
- Megbízott szükségessége
Új hely nyitása, hatósági teendők
Vállalkozók kötelezettségei
- Önkormányzat
- HACCP
- Munkavédelem
- Tűzvédelem
- Szükséges helyiségek, gépek, berendezések
Dokumentumok, szerződések
Egy élelmiszer ipari vállalkozás számára kötelező dokumentumok, űrlapok és szerződések ismertetése.
Jogszabályi környezet ismertetése és értelmezése
Közösen értelmezzük, az alapvető jogszabályokat, amelyek nélkülözhetetlenek a napi munkához.
HACCP
- 852/2004 EK rendelet
- 62/2011 VM rendelet
- GHP
Munkavedelem
- 1993. évi XCIIII. Törvény
- 5/1993 Eüm rendelet, baleset bejelentése
- 65/1999 EVE
- 50/1999 irodai munka
Tűzvédelem
- OTSZ
- 30/1996 tűzvédelmi szabályzatról
Haccp rendszer kiépítése
A HACCP rendszer elkészítésének módját sajátítja el a hallgató, amely ismeretében önállóan eltud készíteni egy komplett HACCP rendszert.
A kötelező oktatásának a tematikájának az elsajátítása.
Munkavédelemi alapismeretek
A munkavédelem minden olyan vállalkozásnak kötelező, ahol már legalább 1 fő alkalmazott van. Részletesen átvesszük az élelmiszer vállalkozásokra vonatkozó munkavédelmi előírásokat.
Tűzvédelemi alapismeretek
A tűzvédelem minden vállalkozásának kötelező, ezért nélkülözhetetlen az ide vonatkozó tűzvédelmi előírások ismerete.
Konyhatechnológiai alaprajz tervezés
- A modul elvégzése után a hallgató képes lesz önállóan megtervezni egy konyhatechnológiai alaprajzot. Közösen megtervezünk egy a hatóságok számára is elfogadható konyha technológiai alaprajzot.
Helyszíni audit, Checklist
Részletesen átbeszéljük a helyszíni audit menetét, továbbá azokat a hibákat, feladatokat, hiányosságokat, amelyeket mindenképpen ismerni kell egy auditornak.
A munkát segítő, támogató rendszerek ismertetése
A munkavégzés során sok olyan feladat van, amely sablonok előállítását vagy a hatályos jogszabályok helyes értelmezését igényli. Azon rendszereket és weboldalakat ismerjük meg, amelyek nagyban hozzájárulnak a gyors, szakszerű és eredményes munkához.